Geschiedenis

Een stukje Beat It geschiedenis door de ogen van oprichter Roos Verboog

oprichterToen ik kwam studeren in Utrecht verbaasde ik mij dat er geen studenten squash club was in Utrecht. Ik speelde toen al enkele jaren squash in competitieverband en het leek mij echt super om tijdens mijn studententijd te gaan spelen bij een studenten squash club. Regelmatig was ik te vinden bij Sportcentrum Olympos: eerst als sporter, vervolgens ook als medewerker van het sportcentrum, vervolgens ook nog als bestuurslid van de Sportraad Utrecht. Vanuit mijn functie bij de Sportraad heb ik een aantal keer een ‘squash toss’ georganiseerd: een open avond voor enthousiaste mede squashers, 3 uur lang zoveel mogelijk partijtjes spelen en na afloop (een) drankje(s) drinken. Dit was vanaf de start een succes!

Een hechte groep van 30 meiden en jongens ontstond al snel en alle huisgenoten en studiegenoten werden er via via ook bijgehaald. Via de ‘squashtossen’ heb ik Anja Cheriakova, Anouk van Loon, Sanne van Leeuwen, Mark Bakker en Wicher Minnaart leren kennen. Juist zij hebben mij aangespoord om samen met hen US Beat It op te richten!

Op 28 mei 2008 is de notariële akte getekend bij de notaris te Bunnik en was US Beat It een feit. Wat een gave dingen hebben we toen gedaan: liftweekend naar Leipzig, het geile kerstmannetjes en kerst elfjestoernooi, squashbattle of the cities, mooie feestjes en uiteraard veel gesquasht!! Dit soort activiteiten blijf ik ieder jaar bij Beat It terugzien!

Ik kan mij de fantastisch lange brainstorm/ vergaderavonden nog wel herinneren, samen met Mark, Wicher en Anja en veel flessen wijn en afhaal van de Indonesiër. Want zo’n vereniging oprichten is redelijk makkelijk, maar daadwerkelijk trainingen opzetten inclusief trainers, een squashladder opzetten, invulling geven aan clubavonden, feestjes plannen, liftweekenden organiseren enzovoort, daar gaat een heleboel tijd en energie inzitten!

Wat ik zo bijzonder vind aan US BEAT IT, is de sfeer die er altijd hangt: je voelt je welkom en relaxt: alles mag, niets moet. Kenmerkend voor ons clubje is dat deze sfeer altijd ook zo blijft!  Aan alle Beat-Iters en aanstaande Beat it- ers: keep the spirit alive!

Tot op de squashbaan!

Roos Verboog